Taal als ontmoetingspunt

Vanuit een bepaalde levenservaring zet hij zich in voor de medemens. Religieuze motieven spelen op de achtergrond mee maar zijn niet leidend. De taal is iets moois, een vorm van communicatie. Wij – de mens – brengen het voort, gebruiken het en als het goed gaat, begrijpen wij elkaar. In zijn werkbare leven is hij vertaalconsulent voor verschillende talen en of dialecten in met name Afrika. Het geven van conversatielessen is dan ook een verlenging van zijn huidige werk. Dit brengt leuke extra’s maar ook uitdagingen met zich mee. Wil je weten welke?


De helpende hand

De IT wereld. Een wereld waar menigeen in wil werken. Vooral jongeren. Zij zijn van mening dat je er goed verdient, dat je echt je organisatie helpt en dat er oneindig veel mogelijkheden zijn ook om te groeien Maar wat als je ineens werkloos bent geworden. En wat als het oneindig solliciteren tot nog toe geen baan heeft opgeleverd. Dan ga je na waar je je ervaring vrijwillig zou kunnen inzetten. En dan kom je terecht bij Admi Inloop, de Administratie Inloop spreekuren. Je biedt een helpende hand, helpt waar je kunt. En tegelijkertijd doe je nieuwe kennis op en leer jij je medevrijwilliger kennen en merk je dat ook zij klaar staan om jouw vrijwilligerstaak over te nemen, mocht je onverhoopt niet kunnen. Deze wereld biedt hem sociale waardering.


Warmte….een goed gevoel

Wat kan zij doen om haar medemens te helpen? Zij weet uit ervaring wat goede hulp kan betekenen. En dat mensen elkaar kunnen helpen en elkaar nodig hebben. Zij voelde zich meteen geroepen toen er voor buurtmobiel Het Vaartje naar chauffeurs gezocht werd. Het contact met de minder mobiele oudere is gemaakt. Zij merken haar op. Groeten haar en voeren lange gesprekken met haar. Het maakt haar blij. Met als gevolg dat zij warm wordt van binnen. De nieuw verworven contacten verrijken haar leven en haar zelfvertrouwen en zelfwaardering is groeiende.


De wereld en de link met het achterland

Al langer dan 3 jaar is hij betrokken bij Admi Inloop. Hij luistert, helpt en verbaast zich soms over bepaalde gevallen. Vaak komen er ook nieuwe ideeën bij hem op. Dat er nu een app groep “Samen Doen Almere” bestaat, was ook een van de geniale ideeën waar hij op kwam. Wijkvrijwilligers van de Admi Inloop kunnen op deze wijze met elkaar in contact blijven, vragen aan elkaar stellen en ook elkaar vervangen als dat nodig is. Door zijn IT-achtergrond denkt hij in onbegrensde mogelijkheden. Waar hij vroeger nooit een hulpvraag kreeg. Hebben de vragen om hulp hem dichter bij de mens en de wereld gebracht. De mens heeft hem wel duidelijk gemaakt dat de link met het land van afkomst er altijd is en moet blijven. Wil jij samen met hem meedenken over creatieve oplossingen m.b.t. de woningnood?Het zonnetje is in ieder mens De zon brengt licht in de duisternis

Zij is een sportief type, die nu nog sportlessen geeft in Amsterdam en Almere. Mede dankzij haar zoon die al een tijdje vrijwilligerswerk doet, heeft zij zich opgegeven voor de taak als chauffeur bij buurtmobiel Het Vaartje. Nog maar net begonnen heeft zij nu al ervaren hoe het is om de medemens te helpen. Een rit met een oudere naar de supermarkt duurde in totaal 1,5 uur. Hetgeen normaal is bij de ritten met Het Vaartje. Op verzoek van de oudere mocht zij helpen met de boodschappen en hadden zij zulke leuke gesprekken. Erg leuk. Het geeft voldoening en een zonnig gevoel.Veelkleurige eenheid

Als een echte wereldburger opereert zij in de kleine wereld van “Taalconversatie”. Zij is voortdurend afgestemd en in contact met de wereld in en buiten de mens. Vaak is zij dan ook voor langere tijd afwezig om elders in de wereld aandacht te besteden aan de Taal. Zo slaat zij bruggen tussen de veelkleurige eenheid van mensen en werelden. Voor haar is het een kwestie van werelden met elkaar verbinden om zo te komen tot een veelkleurige eenheid.