Een kinderspelletje:
Kind 1 roept : Ik zit in de put.
Overige kinderen antwoorden: Hoe diep?
Kind 1 roept terug: Wel 5 meter (of meer).
Overige kinderen: Wie moet je eruit halen?

Een zoektocht naar geluk heeft ervoor gezorgd dat Sandra in de put belandde. Sandra ontmoette de liefde van haar leven; althans zo voelde het. Als gevoelsmens voel je dat. Hij is het! Hij is degene die mij gelukkig gaat maken. Ik voel mij zo een met hem. Dit is voorbestemd.

Sandra laat altijd wel haar gevoel spreken. Wat andere mensen dachten, interesseerde haar op dat moment niet. Het kan toch niet zo zijn dat haar hele sterke emotionele gevoel haar voor de gek hield? En toch. Degene die zei van haar te houden was ook degene die haar fysiek en mentaal mishandelde.

Sandra gaf zichzelf de schuld en ze durfde niet met vrienden hierover te praten. Familie en vrienden hadden haar namelijk al tig keer gezegd dat er iets niet deugde met die kerel en dat ze er slecht uitzag sinds ze met hem omging.

De fysieke en mentale mishandeling werd Sandra te veel. Ze raakte geblokkeerd en wist niet wat te doen. Dit leidde tot vele slapeloze nachten. Totdat ze zeer diep in de put geraakte.

Wie moet je eruit halen Sandra? Niet mijn vrienden, niet mijn familie. wacht eens even; misschien wel het Wijkteam. Sandra trok haar dappere schoentjes aan en besloot naar het spreekuur toe te gaan. Ze kwam in contact met mijn collega maatschappelijk werker.

Mijn collega wijkwerker voerde – niet 3 of 5 – maar meerdere gesprekken met Sandra. De gesprekken leverden Sandra heel wat op. Zij kon het totale plaatje voorleggen aan de wijkwerker. Iets wat zij niet aan haar familie en/of kennissen durfde te vertellen. Ze kon al haar opgekropte emoties kwijt en daarnaast heeft Sandra ook tools en handvatten gekregen om haar leven weer op te pakken, om zelfstandig verder te gaan.

Zo langzamerhand kwam Sandra zelf uit de put. Ze voelt zich sterker; ze voelt haar vertrouwen groeien. Ze kan nog niet geheel af op haar gevoel. Maar ook daarin leerde mijn collega haar hoe zij met logische redenering toch haar gevoel kon laten spreken. Sandra leert nu ook meer voor zichzelf te kiezen dan voor anderen. Door samen met de wijkwerker adviezen te ontvangen en een planning te maken om haar “Happiness” te bereiken. Ook was het fijn om hulp te krijgen op financieel gebied.

We zitten allemaal weleens in de put. Soms komen we er zelf uit, maar soms is de put zo diep dat u er hulp bij nodig heeft. Een van de dingen die u kunt doen is: “contact zoeken met de buitenwereld”.

Sandra is blij dat zij contact gezocht heeft met het Wijkteam. Nu is zij nog steeds op zoek naar geluk. Ze oriƫnteert zich nu met maatschappelijk werk waar haar interesses liggen en sinds kort heeft haar sollicitatie tot een baan geleid.

Spreekt dit verhaal u aan en wilt u contact met het wijkteam. Kijk dan op onze webpagina www.wijkteamsalmere.nl

Herkent u zaken in dit verhaal en wilt u in contact komen met Sandra? Mail dan naar Lucia Dam-Fer, wijkwerker in Tussen de Vaarten (fer@deschoor.nl) en noteer daarin de reden en uw telefoonnummer. Sandra neemt dan zelf contact met u op.

Meer van deze blogs lezen? Kijk dan op www.deschoor.nl/samenvoorelkaar