Tante: Ik ben de kok in buurtcentrum Cobra die ervoor zorgt dat er elke donderdagmiddag een warme wijklunch wordt voorgeschoteld
aan bewoners in Tussen de Vaarten.

Lucia: Ja, maar wie bent u?                                     

Tante: Ik ben een 77-jarige dame. Ik ben 52 jaar getrouwd met een lieve man afkomstig uit Suriname. We hebben samen 3 kinderen op de wereld gezet en momenteel hebben wij 3 kleinkinderen.

In ieders leven gebeuren er leuke en minder leuke dingen. Ook in de onze. Het ergste wat ons is overkomen, is het verlies van een zoon en twee kleinkinderen tijdens een noodlottig ongeval. 
Ik kan je wel zeggen “Dan staat je leven stil”, je weet even niet welke kant je op moet. Ja, dat was een zeer trieste tijd. We zijn boos geweest, hebben ruzie gemaakt, maar hebben ook veel herdacht, gelachen en ons berust in de situatie. Het is onbegrijpelijk maar het leven gaat door. Soms ben ik er nog kapot van. Vooral tijdens de feestdagen.
Mijn wieg heeft in IndonesiĆ«, Bandung, gestaan. Een prachtige plaatsje waar ik samen met ouders overige broers en zussen 26 jaar heb gewoond.  Daarna heb ik in drie diverse landen gewoond. IndonesiĆ«, Suriname en Nederland.
Ik ben altijd druk geweest met allerlei activiteiten, zoals het organiseren van modeshows, etentjes e.d. Ik hou van mensen om me heen. Mijn motto is: geniet van het leven al duurt het maar even. Ik geniet maar ik wil ook dat anderen genieten en blij zijn.
Of ik ook een slechte eigenschap heb? Nou… ik vind van niet! Ik help graag en dat kan weleens tegen mij werken. En ik zeg de dingen zoals ze zijn en dat vinden mensen soms niet leuk. Maar dat is toch niet slecht?
Ik vind onrecht en onrechtvaardigheid vreselijk en ik kan wel huilen wanneer ik zie hoe armoedig  sommige mensen het hebben.
Lucia: Je bent vrijwilliger, wat doe je zoal in buurtcentrum Cobra?

Tante: Gek dat je mij dat vraagt. Je hebt mij zelf benaderd. Maar ik vond het fijn, want thuiszitten was voor mij geen optie. Ik vond het een prachtig gesprek dat jij in november 2014 met mij voerde. Ik zat in een kookteam, maar er gebeurden teveel vervelende dingen in de groep toentertijd. Hierdoor was er steeds ruzie en gedoe. En sorry hoor, maar daarvoor doe ik geen vrijwilligerswerk.
Jij ging vooral in op wat ik leuk vond en hoe ik dacht dat te bereiken. Ik kon toen goed de knelpunten benoemen. Ik mocht van jou ook mijn eigen team samenstellen… Geweldig vond ik dat.
En toen ik ook mocht meedenken over de regels ben ik meteen ertoe overgegaan om de ‘warme wijklunch’ te verzorgen in Cobra.
Noot:
Wil jij kennismaken met tante Irene en eens een warme wijklunch bijwonen? Kom dan op een donderdagmiddag naar buurtcentrum Cobra. De warme wijklunch begint om 12.00 uur en eindigt rond 13.30 uur. En het keukenteam bestaat uit van links naar rechts: Nenny, Samini, Fatima, Aisha, tante Irene.


Voor meer informatie, bel naar buurtcentrum Cobra 036-5231837.
Lucia Fer /*