wandelen in de regen

De druppels vallen vanuit de wolken op de aarde. Het water belandt in koude-, warme-, moeras- en woestijnachtige gebieden. Maar ook in slootjes, kreekjes, rivieren en in grote oceanen.De zon verschuilt zich. Alsof het dit niet wil aanzien. De omgeving wordt donker en een sombere gordijn valt neer.Wat doet de regen met mij en met u? Soms vind ik het heerlijk. Als ik op mijn kantoorruimte op zolder zit en de druppels op het raam hoort vallen; dan word ik rustig en blij. Als het regenwater de aarde bevochtigd en planten, fruit, groenten en bomen daar gulzig van genieten, dan word ik vrolijk. Als ik weet dat elders op de aarde, in droge gebieden, het land weer nat wordt, geeft het mij een rechtvaardig gevoel.En soms word ik boos. Als ik plotseling tijdens een wandeling in een regenbui beland. Als grote stukken aarde worden weggewassen. Als er een overstroming volgt en grote groepen mensen daaronder lijden. Dan geeft het mij een onrechtvaardig gevoel.

Dan vraag ik mij af: “waarom”? Maar oh wat ben ik toch zo blij dat niet  de landelijke- of wereld politiek de weersknoppen beheerst.